Kategori Arkiv: Gottman knuller

Kåte jenter tenner ikke på kjæresten

kåte jenter tenner ikke på kjæresten

stampe mot spydet. Bort med skyggen, la solen skinne, sa mannen til kona, hun sto i veien for lyset. Den pike som ikke er flink med katten, blir heller ikke god mot sin mann. Dovenskap lønnes med fattigdom. Den katt jager vel som har mange unger.

Skolepiken: Kåte jenter tenner ikke på kjæresten

Dype brønner kan også tømmes. Den skilling er vel anvendt som sparer en daler. Det var da en mager trøst, sa mannen, han skulle i forvaring men han hadde trodd han skulle i fengsel. Det er godt at ikke Vårherre hører bikkjas bønn og kattas velsignelser. Sa kelneren, han snublet i dørstokken. (geografi) Dette går aldeles gledelig, sa Tordenskiold, han hadde kun én mann og han gråt. Det er hardt å slåss mot skjebnen. Den som galt hører, han galt fører. Det er ikke mistet det som renner fra nesen og inn i munnen. Den som ligger på bakker, faller ikke ned fra taket. Bedre er ungt hønsekjøtt enn presset kalkun. Det er ile ikke å ha penger, for da tror folk at man er fattig. Barnet har ikke magemål. Den som spør for meget, får høre mange løgner. Det er ikke lett å slå opp store brød av en liten deig. Det er mange løgner, og mange som løper rundt med dem. Det er ingen sak å gi et menneske et økenavn, men det er en kunst å ta det bort igjen. For noen små rare skapninger vi en gang har vært, sa bonden, han sto og betraktet smågrisene.

Kåte jenter tenner ikke på kjæresten - Frøken Ulla får

Bedre å være skjeløyd enn blind. Den skal tidlig krøkes som god krok skal bli. Det finnes så mye godt, fordi enhver syns nettopp hans er det beste. Er det noe å brøle for? En god vise skal alltid synges til ende. Det er tanken som teller. Fettet vil alltid flyte oppå. Falsk fred gir ny krig. Det kan vente til en annen gang, sa mannen, han lot være å gå i sin fars begravelse. Den som spytter i kålen, skal selv slurpe den. Der ligger redeligheten, sa tyven, han kastet kostene da han møtte eieren. Den er kåte jenter tenner ikke på kjæresten god som er god for Gud. Det var suppen, skal jeg hente kjøttet? Den som flykter, erkjenner seg skyldig. Den som vil være med å leke, må ta det som følger med. Den skilling som kona sparer er like så god som den mannen tjener. Den som ikke har penger, trenger ikke kjøpe pung. Dyden i midten, sa fanden, han satte seg mellom presten og advokaten. Familien er best når enhver kan passe seg selv. Den som snakker med seg selv, får svar etter behag. Den som vil lyve, vil også stjele høns. De grå morgener og de onde koner blir bedre som dagen lir. Bedre er egen røyk enn andres ild. Flyvende kråke får alltid noe.

    Flere artikler

0 Kommentar på "Kåte jenter tenner ikke på kjæresten"

Kommentar

E-postadressen blir ikke publisert. Obligatoriske felt er merket *