Kategori Arkiv: Gottman knuller

Kontakt annonse samleie etter fødsel

kvinnelighet og seksualitet. At par flest venter et par måneder før de har samleie, slik den australske undersøkelsen viser, synes ikke sexologen er noen krise for sexlivet. Det er kun noen timers «slingringsmonn noe som ofte passer dårlig med en ustabil døgnrytme hos det nyfødte barnet og moren. Jordmor og seniorrådgiver i Helsedirektoratet, Britt Roland, sier det ikke er noen medisinsk grunn til å vente seks uker før man har samleie etter fødsel. Det er ingen fasit, men store individuelle forskjeller for når man fysisk og psykisk føler seg klar etter en fødsel, sier Roland. Jordmødre og leger kan tilby etterfødselssamtaler med prevensjonsveiledning. Studien viste også at fødselsmetode og hvorvidt kvinnen revnet, påvirket når parene hadde sex første gang etter fødsel. P-piller og amming, seksjon 2 Innhold, helsepersonell har tradisjonelt vært tilbakeholdne med å anbefale enkelte p-piller (kombinasjonspreparater) til ammende mødre, fordi østrogener kan redusere melkeproduksjonen og endre sammensetningen av melken, i tillegg til at små mengder steroid går over i morsmelk. Kvinner som ammer får som regel  ikke normale menstruasjoner før ammeperioden er slutt. Dersom avholdenheten derimot varer mange måneder, mener sexologen det er klokt å søke hjelp. Men som noen har nevnt, riene starter ikke dersom alt ikke er klart for en fødsel.

Hvor lenge m: Kontakt annonse samleie etter fødsel

Dette er nyttig informasjon som par bør vite om før babyen er født. Også mannen, som har vært med på fødselen og sett hva som har skjedd, kan oppleve det som tøft, sier Roland. Samtidig er det et stort press på seksuell vellykkethet i dag, og for mange kvinner kan disse ukene være et deilig friminutt, sier Træen. Seksjon 3 Innhold, minipiller (gestagenpreparater) anbefales ikke som førstevalg dersom kvinner som ammer trenger eller ønsker hormonell prevensjon. Det er imidlertid flere andre prevensjonsmetoder som fint lar seg kombinere med amming og som gir høyere sikkerhet mot uønsket graviditet. Eldre mødre venter lenger, forskerne bak studien tror én av årsakene til at mange venter med sex til syv til åtte uker etter fødselen, skyldes at kvinnen da har vært til etterkontroll hos lege og fått sjekket om alt er i orden. Av hensyn til infeksjonsfare, kan det være klokt å vente med å ha vaginalt samleie til blødningene etter fødselen har stoppet. Har man sår på kroppen, uansett hvor, er det alltid infeksjonsfare.

S: Kontakt annonse samleie etter fødsel

Mange kvinner har også fått rifter, som skal heles. Sidebilde, foto: Johnér, sideinnhold, for kvinnen kan skjeden føles vid, tørr og øm etter fødselen. I tiden etter fødselen kan både den seksuelle aktiviteten og lysten bli mindre enn ellers, på grunn av trøtthet og en forstyrret døgnrytme. Ønsker et par å ha samleie mens kvinnen fortsatt blør, bør man derfor bruke kondom for å forebygge infeksjon, råder Roland. Ansvaret er lagt over på kvinnen. Tidligere ga vi råd om å vente seks uker, men nå er det mer vanlig for helsepersonell å si at dette må folk få bestemme selv. Går det et halvt år mellom hvert samleie vil partneren føle seg ensom. Noen opplever et seksuelt overskudd og har et godt samliv i denne tiden. Glidemiddel ved tørr skjede, seksjon 1 Innhold. Det viktigste funnet i studien er det brede tidsintervallet for når par gjenopptar sex etter fødsel. Det trenger imidlertid ikke å føles slik. Hele poenget med dette er at kvinnen skal/må få orgasme. Du kan ha samleie etter fødselen når du føler deg klar for det. Det anbefales å bruke kondom kontakt annonse samleie etter fødsel så lenge blødningen pågår eller de seks første ukene etter fødsel. Ved bruk av kondom må glidemiddelet være vann- eller silikonbasert oljebasert glidemiddel kan ødelegge kondomet. Oppsøk rådgiver, tipser Træen. Studien ble publisert i tidsskriftet bjog: An International Journal of Obstetrics and Gynaecology tidligere. Professor: man må være klar, professor og seksualvaneforsker Bente Træen ved Universitetet i Oslo, sier det er viktig at kvinnen er mentalt klar før hun gjennomfører samleie etter fødsel. 45 prosent av kvinnene som tok keisersnitt hadde hatt sex etter seks uker, mens 60 prosent av de som hadde en spontan vaginal fødsel meldte det samme.

    Flere artikler

0 Kommentar på "Kontakt annonse samleie etter fødsel"

Kommentar

E-postadressen blir ikke publisert. Obligatoriske felt er merket *